У «Слобідського краю» з’явився клон: редакція просить читачів бути уважними

08.01.2024 20:12 Суспільство
Скрін сторінки Скрін сторінки

Журналісти «Слобідського краю» виявили в мережі сайт з доменом, схожим на домен «СК». На відміну від ТОВ «Слобідський край» анонімний сайт не вказав інформацію про контакти, головного редактора і власника.

Директорка ТОВ «Слобідський край» Лариса Гнатченко звернулася до читачів з проханням бути уважними і перевіряти джерело інформації. 

«Шановні мешканці Харківської області! Шановні наші читачі! У Слобідський край з'явився сайт-клон. Ми не знаємо, з якою метою зроблений наш «двійник», тому звертаємо вашу увагу!!!! 

  1. Єдина мова, якою ми з вами розмовляємо, –  українська! Російськомовної версії у нас немає. 
  2. Вся фінансова допомога, яку дехто з читачів нам надає, надається на рахунок ТОВ «Слобідський край», а не на картку приватної особи. 
  3. У нас на сайті є всі наші контакти – на відміну від анонімного «двійника». 

Не впевнена, що згодом не з'являться матеріали з не нашими наративами. Будьте уважні і перевіряйте джерело інформації!», – наголосила Лариса Гнатченко.

Сайт SLK, скрін сторінки

Сайт SLK, скрін сторінки з проханням про гроші

Сайт SLK, скрін сторінки з помилкою 404

Скріни деяких сторінок анонімного сайту

Нагадаємо, що «Слобідський край» внесено на мапу якісних українських медіа. Незалежні експерти оцінювали регіональні ЗМІ за трьома основними критеріями: прозорість, дотримання професійних стандартів і журналістської етики.