Україна повернула з російського полону 75 військових та цивільних

31.05.2024 15:17 Суспільство
Повернення українців з полону / Фото: Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Повернення українців з полону / Фото: Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими

Серед 75 полонених, яких 31 травня Україна повернула додому, 6 жителів Харківської області.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на начальника ХОВА Олега Синєгубова.

- Серед бійців ЗСУ, Нацгвардії, прикордонників та цивільних, яких Україна сьогодні повернула з полону, є й жителі Харківщини. За попередніми даними, повернулися двоє жителів Харкова, один житель Ізюма, одна людина з Ізюмського району й по одному з Чугуєва та Куп’янського району, - сказав Олег Синєгубов.

Унікальне відео повернення на Батьківщину 75 українців показали у СБУ.

- Це результат роботи Об’єднаного центру з координації пошуку та звільнення військовополонених, який виконав рішення Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, - повідомили в СБУ.

Повернення українців з полону 31 травня 2024 року

Фото Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими

Серед звільнених з полону є полонені з острова Зміїний та оборонці «Азовсталі».

Раніше ми писали про Євгенія з позивним «Джон» військовослужбовця 120-го окремого батальйону Сил територіальної оборони ЗСУ. Воювати пішов з першого дня великої війни, за цей час отримав поранення, але повернувся на службу.

Та про Едуарда – танкіста у 92 ОШБр. Уже сім років чоловік у війську, і хоча мав відстрочку за станом здоров’я, але все ж став на захист Батьківщини.