З російського полону повернулися два бійці з Харківщини

26.06.2024 10:21 Суспільство
Наші хлопці вже дома / Фото: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими Наші хлопці вже дома / Фото: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

25 червня з російського полону визволили 23-річного та 24-річного жителів Харківської області. Вони потрапили у полон під час боїв за Вільхівку.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на начальника ХОВА Олега Синєгубова.

– Двоє молодих українських бійців 2000 та 2001 року народження, уродженці Харкова та Куп’янщини, потрапили в полон, захищаючи Вільхівку. Відтепер вони вдома! – повідомив Олег Синєгубов.

За інформацією очільниці Краснокутської громади Ірини Карабут, один зі звільнених бійців – житель громади.

«Серед визволених з полону наш Гриша Трохан!!» – повідомила Ірина Карабут на своїй сторінці у Фейсбуці.

Як повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими, в Україну повернулися 32 нацгвардійці, 18 прикордонників, 17 представників Військово-Морських Сил, 15 бійців ЗСУ та 8 тероборонівців.

«Зокрема, вдалося повернути 59 оборонців Маріуполя, з них 52 бійці, що вийшли з «Азовсталі«. З полону визволено 5 нацгвардійців, які охороняли ЧАЕС», – йдеться у повідомленні. 

З російського полону вдалося звільнити наших оборонців, яких захопили у полон на Херсонському, Донецькому, Харківському, Запорізькому та Луганському напрямках.

Обмін полоненими стався завдяки сприянню Об’єднаних Арабських Еміратів.

Нагадаємо, нещодавно на засіданні комісії з питань надання одноразової адресної грошової допомоги жителям Харківської області прийнято рішення надати підтримку 22 особам, які повернулись з полону.

Оперативні новини читайте в нашому Telegram

Автор: Галина Гришко