В Ізюмському районі горить ліс: хто залучений до гасіння

05.09.2024 19:10 Суспільство
Боротьба з вогнем у лісах Ізюмщини триває/фото: Слобожанський лісовий офіс Боротьба з вогнем у лісах Ізюмщини триває/фото: Слобожанський лісовий офіс

Третій день в Ізюмському районі лісівники та рятувальники ліквідовують масштабну лісову пожежу. Вогнем охоплені понад 1500 гектарів лісових угідь. Для допомоги ізюмчанам виділені сили та засоби філій Слобожанського лісового офісу. 

Як розповіла кореспондентці медіа «Слобідський край» фахівчиня зі зв’язків із громадськістю Слобожанського лісового офісу Лілія Гнатенко, вогнеборці з Миргородської, Полтавської та Гутянської філій третій день допомагають стримувати вогонь, аби він не перекидався на прилеглі населені пункти. 

«Ліси Ізюмського району, де вирує потужна верхова пожежа, ДП "Ліси України" не підпорядковані. Однак для нас чужих лісів не буває, тож ми не стоїмо осторонь такої біди», – зазначила вона.

На Харківщину вогонь потрапив з Донеччини, де тривають бойові дії. Через сильну посуху та вітер полум’я перекинулося на житлові будинки прилеглих до лісових масивів населених пунктів. Крім цього, гасіння ускладнене замінованістю лісів. Ліквідація пожежі наразі триває. 

Лісівники просять берегти ліс та нагадують, що на території Харківської області зберігається надзвичайний рівень пожежної небезпеки. До того ж Харківщина потерпає від ворожих обстрілів, що також провокує займання в екосистемах. Тільки протягом останніх двох діб в області зафіксовані 10 лісових пожеж, у тому числі й верхові.

Ми писали, про масштабні пожежі на Балаклійщині: згоріли гектари сухостою та господарські споруди.