Військові можуть отримати компенсацію за навчання у вишах Харківщини

27.06.2024 14:52 Суспільство
Фото ілюстративне, АрміяInform Фото ілюстративне, АрміяInform

Держава забезпечує учасникам бойових дій цільову підтримку для здобуття професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти у державних та комунальних закладах освіти.

Як пише «Слобідський край» з посиланням на пресслужбу ХОВА, захисники і захисниці Харківщини можуть отримати 50 % компенсації за оплату навчання у вишах регіону. Компенсація здійснюється в межах реалізації Комплексної Програми підтримки Захисників і Захисниць України та членів їхніх сімей.

У межах програми передбачена компенсація 50 % оплати за навчання захисникам і захисницям України, які мешкають на Харківщині та навчаються у закладах вищої освіти області. Першочергово право компенсації надається особам з інвалідністю внаслідок війни.

«Захисники і захисниці, які навчається на першому рівні – бакалаврському, мають надати пакет до 1 жовтня для того, аби оформити компенсацію. Ті, хто навчається на другому – магістрському рівні, мають надати документи до 1 листопада», – зазначила заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська. 

Також для ветеранів, захисників та захисниць діють преференції під час вступної кампанії. Впродовж усього періоду здобуття професійно-технічної, фахової передвищої та вищої освіти передбачено можливість утримання соціальної стипендії для осіб, які навчаються за державним або регіональним замовленням, забезпечення підручниками з бібліотечних фондів закладів освіти, безкоштовне забезпечення мережею Інтернет, надання учнівських або студентських гуртожитків тим особам, які навчаються на денній формі навчання. 

«Варто нагадати, що в Харківській області створено та функціонує центр ветеранського розвитку, де надається різноманітні послуги реабілітаційного характеру, психологічної підтримки, психологічного супроводу як для ветеранів, так і для членів їхньої сім'ї», – зауважила директор Департаменту освіти і науки Харківської ОВА Ольга Безпалова.

Нагадаємо, понад триста випускників Харківської гуманітарно-педагогічної академії  у червні отримали дипломи бакалавра. Всього у минулому навчальному році випускниками навчального закладу стали майже тисяча осіб.

Оперативні новини читайте в нашому Telegram 

Автор: Галина Гришко