Випускниця з Харкова – призер престижної олімпіади

31.07.2024 15:19 Суспільство
Зображення: imo2024.uk Зображення: imo2024.uk

Харків’янка Марина Спектрова виборола срібну медаль на Міжнародній математичній олімпіаді у Великій Британії.

Талановиту випускницю харківської школи привітала голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко. Від імені депутатського корпусу вона вручила Марині Спектровій Грамоту Харківської обласної ради.

– Можливо, Марина – майбутній міністр фінансів України. Дівчинка вже має запрошення на навчання у Кембриджі. Впевнена, отримає пропозиції й від найпрестижніших вузів України. Докладатиму для цього максимум зусиль. Я дуже сподіваюсь, що такі талановиті діти, як Марина, знайдуть себе в Україні. І наше завдання, завдання влади – створити для цього всі умови, попри виклики та випробування, через які змушена пройти наша держава. Бо йдеться про майбутнє України, – заявила голова Харківської обласної ради.

У 65-й Міжнародній математичній олімпіаді – 2024 взяло участь 609 дітей зі 108 країн світу. Олімпіада проходила з 11 по 21 липня у місті Бат (Велика Британія). Україну представляли шестеро школярів. Марина Спектрова набрала 22 бали і отримала срібло. Всього українські математики отримали дві срібні і три бронзові медалі, результат Марини – другий в українській команді.

Раніше «Слобідський край» повідомляв, що захисників Харківщини нагородили у обласній раді.