Вивіз вагітну дружину та пішов воювати: історія бійця з харківської бригади

05.07.2024 12:22 Суспільство
Фото: 92 ОШБр Фото: 92 ОШБр

Олексій – військовослужбовець 92-ї ОШБр. Чоловік пройшов тернистий бойовий шлях – воював у Андріївці, Кліщіївці, Іванівці, а тепер на Харківщині.

Історію бійця пресслужба 92-ї ОШБр виклала на своїй сторінці у Facebook, повідомляє медіа «Слобідський край».

Раніше донеччанин Олексій і не думав, що стане розвідником, а сьогодні не уявляє себе в іншому підрозділі. На початку повномасштабного вторгнення він вивіз вагітну дружину в безпечнішу область України, а коли організував побут родині, вирішив стати до строю. 

– Я доволі рано почав важко працювати у цивільному житті, тому вишкіл у війську не був чимось фізично виснажливим, однак армійські навички опановував постійно. Навіть зараз, коли за плечима десятки виходів, боїв, я з упевненістю можу сказати: яким би досвідченим воїном ти не був, вчитися потрібно завжди, адже війна стає жорстокішою, і, щоб вижити, потрібно до автоматизму відпрацьовувати найпростіші речі, – каже військовий.

За цей час він пройшов чималий бойовий шлях – Андріївка, Кліщіївка, Іванівка, а тепер Харківщина. Зізнається, легко ніде не було. Однак вже через чотири місяці служби захисник отримав нагрудний знак «Золотий Хрест», а нещодавно Президент особисто вручив йому орден «За мужність».

– Ніколи не думав, що зможу стати ефективним у війську, та, мабуть, упертість і харизма додають перцю у, так би мовити, загальну картину. За що саме мене відзначають нагородами, сказати важко. І штурмували, і розвідка боєм була, і полонених брали, поранених та загиблих виносив з побратимами. Взагалі намагаюсь не нити, а працювати. Хоча це і непросто, однак, хто, якщо не ми, буде стримувати тих нелюдів, – говорить Олексій.

Чоловік каже, що дуже хоче повернутися до рідних, але розуміє, що зараз найголовніше – вигнати ворога з нашої землі.

– Звичайно, як всі нормальні люди, я мрію повернутися до родини, відпочити, але поки що не час. Маємо робити своє і закликаємо інших не сидіти склавши руки, а пліч-о-пліч з нами вибивати ворога з України, – зазначає військовий.

Раніше ми писали про Слобожанську бригаду Національної гвардії України, яка 1 липня відсвяткувала 32-гу річницю створення. З початку повномасштабної війни особовий склад частини був приведений у повну бойову готовність. На початку березня 2022 року, попри втрати та серйозні пошкодження інфраструктури, гвардійці боронили підступи до міста Харків. Нині підрозділи бригади тримають оборону в найгарячіших точках Донецької, Луганської та Харківської областей.

А також про «Хорвата» – військовослужбовця 120-го окремого батальйону сил територіальної оборони ЗСУ. Поки йде війна, чоловік не хоче називати своє ім’я та розповідати про те, як жив раніше.

Та про те, що 74-річна мешканка Харківщини Антоніна Анатоліївна прийшла в міську адміністрацію, щоб віддати 500 гривень з пенсії на ЗСУ. Розчулені воїни зі 120-го окремого батальйону 113-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ одразу ж зібрали подарунки для жінки.

Автор: Ксенія Карпенко