Ворожа піхота вже була за кілька десятків метрів: боєць з харківської бригади про бої

29.05.2024 19:22 Суспільство
Фото: Харківська окрема бригада ТрО Фото: Харківська окрема бригада ТрО

Олег з позивним «Чорний» – військовослужбовець 209-го окремого батальйону сил територіальної оборони ЗСУ. За два роки війни чоловік пройшов зі своїм батальйоном виконував бойові завдання на багатьох ділянках фронту, зокрема, на Донецькому і Лиманському напрямках.

Історію бійця пресслужба 113-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ виклала на своїй сторінці у Facebook, повідомляє медіа «Слобідський край».

Олег народився у місті Миколаїв. До війни працював у сфері IT, а з 2014 по 2017 рік проходив службу за контрактом в одній з механізованих бригад. «Чорному» особливо запам’ятався бій в районі села Невське Луганської області. Сержант у складі бойової групи з 5 військовослужбовців виконував завдання з оборони бойової позиції.

– Перший день бойового чергування пройшов спокійно. Незначні обстріли, було лише дуже холодно. На другий день приблизно об 11:00 розпочався щільний обстріл бойової позиції ворожими танками, який тривав близько двох годин. Коли обстріл трохи вщух і ми підняли голови, ворожа піхота вже була на відстані у кілька десятків метрів від окопів. Використовуючи стрілецьку зброю, гранатомети й ручні гранати ми відбили російський наступ. Після короткої паузи два ворожі танки знову розпочали обстріл бойової позиції. На щастя, весь цей час допомогу бойовій групі надавала мінометна батарея 209 об ТрО. Її влучні постріли розсіювали ворожу піхоту, не давали розгулятися ворожим танкам, – говорить військовий.

За стійкість і мужність, проявлені в боях, «Чорного» нагородили відзнакою Міністра оборони України «Залізний хрест», медаллю «За визволення Харківської області» та іншими нагородами.

Раніше ми писали про Сергія на псевдо Лютий військовослужбовця бригади «Сталевий Кордон», чоловік ухвалив рішення стати військовим ще у 2014 році, коли російські окупанти тільки почали лізти на українську землю. Зараз чоловік командир вогневої застави.

А також про Євгенія з позивним «Джон» військовослужбовця 120-го окремого батальйону Сил територіальної оборони ЗСУ. Воювати пішов з першого дня великої війни, за цей час отримав поранення, але повернувся на службу.

Та про Едуарда – танкіста у 92 ОШБр. Уже сім років чоловік у війську, і хоча мав відстрочку за станом здоров’я, але все ж став на захист Батьківщини.