З першого штурму приніс ворожий кулемет: історія розвідника з харківської бригади

31.05.2024 19:52 Суспільство
Фото: 92 ОШБр Фото: 92 ОШБр

Роман – розвідник 92 ОШБр імені кошового отамана Івана Сірка. Загалом у війську чоловік сім місяців, але за цей час встиг зарекомендувати себе, як результативний і наполегливий воїн.

Історію бійця пресслужба 92-ї ОШБр виклала на своїй сторінці у Facebook, повідомляє медіа «Слобідський край».

За час служби чоловік боронив Донеччину, зокрема, Кліщіївку, Андріївку, Іванівське, виконував бойові завдання у Часовому Ярі. А зі свого першого штурму армієць приніс трофей – ворожий кулемет. Нещодавно, у результаті вдалої операції на Харківщині, «вполював» автомат АК-12. Днями президент вручив захиснику орден «За мужність» lll ступеня. Це друга вагома нагорода. Першу – нагрудний знак «Золотий хрест» він отримав після чотирьох місяців служби у війську.

– І тоді, і зараз  дуже приємно і почесно отримувати відзнаки за свою роботу, - ділиться думками розвідник. Звичайно, я йшов захищати рідну землю не за нагороди. Просто стало ніяково, що мої друзі на фронті, а я – ні. Тож добровільно став до строю. Те, що потрапив у розвідку, думаю, не випадково: я – молодий, швидкий, холоднокровний, вмію опановувати страх – це важливо. Також постійно навчаюсь та вдосконалююсь, – говорить Роман.

В майбутньому чоловік бачить себе виключно військовим.

– По завершенню війни планую  далі служити, адже ми маємо бути готові до різних сценаріїв – ворог підступний. Щодо відзнак – то моя мотивація. Коли був цивільним, захоплювався хлопцями, яким їх вручають, зараз пишаюся собою, бо то важка і небезпечна робота, але я вірю в Україну і власні сили, – зазначає боєць.

Раніше ми писали про сержанта артилерійського підрозділу 3-ої танкової бригади Андрія, який третій рік воює на Сході України. За цей час він побував в найгарячіших місцях та брав участь у звільненні Харківської області. Андрій досить відомий у професійній спільноті представник українських інді-парфумерів, які і зараз, під час війни, виробляють свою продукцію.

А також про Олега з позивним «Чорний» – військовослужбовця 209-го окремого батальйону сил територіальної оборони ЗСУ. За два роки війни чоловік пройшов зі своїм батальйоном виконував бойові завдання на багатьох ділянках фронту, зокрема, на Донецькому і Лиманському напрямках.

Та про Сергія на псевдо Лютий військовослужбовця бригади «Сталевий Кордон», чоловік ухвалив рішення стати військовим ще у 2014 році, коли російські окупанти тільки почали лізти на українську землю. Зараз чоловік командир вогневої застави.