З російського полону повернулися військові, серед яких захисники Харківщини

06.07.2023 17:51 Суспільство
Фото: Андрій Єрмак Фото: Андрій Єрмак

В Україну повернулися оборонці Маріуполя та «Азовсталі», військові з Донецького, включно з Бахмутом, Запорізького та Харківського напрямків.

Україна повернула з російського полону 45 військових та двох цивільних. Про це розповів голова Офісу Президента України Андрій Єрмак, повідомляє «Слобідський край».

З російського полону повернулися військові

«Сьогодні маємо також і гарні новини. Нам удалося повернути з полону додому 45 наших воїнів ЗСУ, Нацгвардії, ДПСУ та двох цивільних. Серед них – двоє офіцерів, 41 рядовий та сержант, цивільний співробітник «Азовсталі» та тероборонівець з Херсона», – зазначив Андрій Єрмак.

повернення з полону

захисники

Деякі з військових мають поранення, їм нададуть медичну допомогу. Також додому повернули незаконно вивезених до росії українських дітей – 6-річного Рената та 10-річну Варвару. Їхню матір, бойового медика, звільнили під час великого обміну в жовтні 2022 року.

повернення дітей, яких викрала рф

Нагадаємо, 11 червня в Україні відбувся черговий обмін полоненими. Цього разу додому повернули 95 людей, серед яких опинилися військовослужбовці з Харківського напрямку.

Нагадаємо, у вересні минулого року Україна провела обмін полоненими з російською стороною, в ході якого було врятовано 215 українських воїнів, 108 з них – захисники «Азовсталі». 

А вже у лютому стало відомо про завершення ще одного великого обміну полоненими. Тоді додому повернулися 116 людей, серед яких були оборонці Маріуполя, херсонські партизани, снайпери з Бахмутського напрямку та інші.