За тиждень на Харківщині на мінах підірвалося четверо людей

13.06.2023 16:51 Суспільство
фото: ДСНС у Харківській області фото: ДСНС у Харківській області

У Харківській області залишається високим рівень мінної небезпеки. 

Про це під час брифінгу розповів речник ДСНС у Харківській області Євген Василенко, повідомляє «Слобідський край».

За тиждень з 5 по 12 червня в Харківській області на мінах підірвалося четверо людей.

5 червня біля села Потихонове Вільхуватської громади внаслідок підриву трактора поранення отримали чоловік і жінка.

7 червня в селі Гаврилівка Чугуївського району на міні «Пелюстка» у полі підірвався чоловік 1983 року народження.

11 червня в селі Нова Гусарівка Ізюмського району під час скошування трави на міні «Пелюстка» підірвався чоловік. Він отримав численні ушкодження, його госпіталізовано.

Наразі на Харківщині працюють сапери зведеного загону ДСНС, який складається з 32 піротехнічних розрахунків, 160 фахівців та 64 одиниць техніки.

З початку повномасштабного вторгнення піротехніки обстежили понад 3012 га території, 1876 км ліній електропередач та знешкодили понад 70 тисяч вибухонебезпечних предметів.

Нагадаємо, 6 червня піротехнічними розрахунками ДСНС проведено обстеження близько 11,5 гектара території в Харківському, Ізюмському, Куп’янському, Богодухівському та Чугуївському районах, а також близько 11,6 кілометра ліній електропередач.

Нагадаємо, у Харківській області триває розмінування ліній електропередач, інфраструктури, сільськогосподарських земель та інших об'єктів. Більш ніж 500 тисяч гектарів сількогосподарських земель ще необхідно розмінувати. Усього в регіоні засіяно понад 600 тисяч гектарів полів. 

Нагадаємо, мінна небезпека в Харківській області залишається дуже високою. Наразі в області працює 32 піротехнічні розрахунки, до яких входить 161 людина та 64 одиниці техніки. Проте такої кількості наразі замало.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.