За тиждень на Харківщині на мінах підірвалося дев’ять людей

11.09.2023 16:23 Суспільство

За тиждень з 6 по 10 вересня у Харківській області сталося 8 підривів на вибухонебезпечних предметах, 9 людей отримали травми. 

Про це на брифінгу розповів речник ДСНС у Харківській області Євген Василенко, повідомляє «Слобідський край».

Загиблих у результаті надзвичайних подій немає.

6 вересня в лісі Ізюмського району вантажна машина наїхала на протитанкову міну, водій та пасажир зазнали поранень. У Куп’янському районі біля села Вільхуватка підірвався легковик. 59-річний чоловік отримав мінно-вибухову травму та опіки.

7 вересня поблизу села Мосьпанове Чугуївського району вантажівка наїхала на ВНП. У результаті підриву травмовані чоловік та жінка, їхній стан тяжкий. В Ізюмському районі між селом Червоне та містом Барвінкове на касетному боєприпасі підірвався трактор. Постраждав тракторист.

8 вересня майже одночасно сталося ще два підриви. У полі поблизу селища Андріївка Ізюмського району під час польових робіт підірвався комбайн, обійшлося без постраждалих. У селі Рубіжне Вовчанської громади 45-річний чоловік наступив на протипіхотну міну «Пелюстка».

9 вересня у селі Тернова Харківського району чоловік зазнав травм у результаті вибуху протипіхотної міни.

10 вересня під час роботи у полі біля селища Андріївка Ізюмського району на міні підірвався комбайн. Водій зазнав легких поранень від уламків скла. Від госпіталізації він відмовився.

Також упродовж тижня сапери 234 рази виїжджали на виклики, пов'язані з виявленням вибухонебезпечних предметів, та знешкодили 571 боєприпас. 

Усього з початку повномасштабного вторгнення піротехніки обстежили понад 3575 га території області, 2550 кілометрів ЛЕП. Виявлено та знешкоджено 77 122 вибухонебезпечні предмети. 

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.