Зараз головне знищити ворога: прикордонник розповів про бойовий шлях

30.07.2024 19:35 Суспільство
Фото: скриншот з відео Фото: скриншот з відео

Віталій на псевдо Ведмедик – механік-водій бронетранспортера М113 у 15-му мобільному прикордонному загоні «Сталевий кордон». Його розрахунок виконував бойові завдання на Вовчанському та Куп'янському напрямках.

Історію військовослужбовця пресслужба бригади «Сталевий кордон» виклала на своїй сторінці у Facebook, повідомляє медіа «Слобідський край».

Коли почалася повномасштабна війна, Віталій добровільно прийшов до війська. Він добре відгукується про американські бронетранспортери, каже, що вони маневрові, швидкі, вбивчі, а головне – рятують життя наших бійців.

– Коли формувався «Сталевий кордон», я вирішив туди піти. Хотів щось змінити й зрозумів, що механік-водій – це моє.  Знищувати ворога – це класно. Я виконував бойові завдання на Вовчанському та Куп'янському напрямках, працював на бойовій броньованій машині піхоти YPR-765 та бронетранспортері М113. Вони чудові. Вони знищують ворога, швидкі, не вимогливі, а головне, що в них виживають, бо вони рятують життя екіпажу. Радянська техніка на таке не здатна, –  говорить чоловік.

Віталій говорить, що зараз є одна мета – здобути перемогу.

– Зараз головне знищити ворога, а вже після цього будемо подорожувати, гуляти та відпочивати, – каже Ведмедик.

Раніше ми писали про Андрія – хірурга стабілізаційного пункту медслужби першого батальйону Інтернаціонального легіону, який функціонував у складі 92-ї ОШБр. Цілодобово разом з однодумцями він рятує захисників з різних підрозділів Збройних сил України.

А також про 21-річну Таїсію з позивним Джейн – військовослужбовицю 120-го окремого батальйону Сил територіальної оборони ЗСУ. Дівчина народилась у  Харківській області, має спеціальність кухар-кондитер і до повномасштабного вторгнення працювала продавчинею.

Та про Микиту – 23-річного військовослужбовця 92-ї ОШБр. Ще два роки тому він працював монолітником і не думав, що доведеться сидіти в окопі під ворожими обстрілами та нищити ворога. До Сил оборони він приєднався у листопаді 2022 року.