Затримано блогера, який злив у соцмережі позиції ЗСУ на Харківському напрямку

21.06.2024 11:01 Суспільство
Затримання блогера з Запоріжжя / Фото: СБУ Затримання блогера з Запоріжжя / Фото: СБУ

Житель Запоріжжя поширював на своєму телеграм-каналі та публікував інформацію про озброєння ЗСУ, яка ще не була оприлюднена Генштабом.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на речника УСБУ в Харківській області Владислава Абдулу.

За словами Владислава Абдули, 41-річний житель Запоріжжя з початку року неодноразово публікував відео з переміщенням бойових броньованих машин, гаубиць та бронетранспортерів. Крім цього, він поширював інформацію про розміщення на конкретній ділянці місцевості на Харківському напрямку самохідної артилерійської установки, а також про розміщення ліній оборонних укріплень на Запорізькому напрямку.

Цю інформацію він отримував від підписників свого телеграм-каналу в особистих повідомленнях.

Зазначена інформація подавалася на каналі під «соусом» посилення оборонної спроможності України, але фактично могла бути використана збройними формуваннями держави-агресора для нанесення ударів по позиціях Сил оборони та для планування рашистами нових операцій із захоплення українських територій, наголосив Владислав Абдула.

СБУ затримала власника ТГ-каналу за місцем його мешкання у Запоріжжі. Йому загрожує позбавлення волі на строк до 8 років.

Нагадаємо, нещодавно СБУ повідомила про підозру колаборанту, який очолював підрозділ ворожої адміністрації в окупованому селі на Харківщині.

Нагадаємо також, що за матеріалами СБУ 12 років тюрми отримав колаборант, який під час окупації Куп’янська вступив до «мвс рф».