Жителі Харківщини зможуть отримати безкоштовні дрова

06.08.2024 11:50 Суспільство
Фото: glavcom.ua Фото: glavcom.ua

Уряд схвалив постанову, яка дозволяє жителям прифронтових територій безкоштовно заготовляти дрова для домашніх потреб без шкоди для лісів.

Кабінет Міністрів України схвалив постанову, яка дозволяє жителям прифронтових територій безкоштовно забирати порубкові рештки після заготівлі деревини лісгоспами. Це розв’яже два питання – допоможе населенню заготовити дрова безкоштовно для нового опалювального сезону та водночас збереже ліс. 

Наразі вироблено алгоритм дій.

Згідно з ним Рада оборони відповідної області має прийняти рішення про самостійне збирання деревини для опалення домогосподарств у межах області, вказуючи переліки лісових ділянок, дні та години збирання порубкових решток.

Після цього органи місцевого самоврядування поінформують населення про це рішення через медіа або шляхом розміщення оголошень у місцях масового перебування людей, а також на офіційних вебсайтах лісокористувачів, власників лісів тощо.

Громадяни у супроводі лісівників прибувають на місце збирання порубкових решток і отримують їх для забезпечення своїх домогосподарств.

Раніше ми писали, що на Харківщині можна придбати дрова за минулорічними цінами: де і як замовити

Також ми писали, які громади Харківщини отримають дрова першочергово