Знижок не буде: на скільки подорожчають міжнародні рейси Укрзалізниці з Харкова

06.12.2023 11:00 Суспільство

Укрзалізниця планує зменшити знижки на міжнародні рейси. Зокрема, вартість квитків на проїзд з Харкова до Хелма може зрости до 48 %.  

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на пресслужбу Укрзалізниці.

Укрзалізниця починає зменшувати знижки на міжнародні рейси. Такі зміни дозволять продовжити оновлювати парк вагонів та зменшити загальні збитки від пасажирських перевезень.

  У попередні роки для залучення пасажиропотоку Укрзалізниця застосовувала знижки фактично на всі пасажирські міжнародні рейси. Але наразі компанія переглядає це рішення, оскільки щороку збитки від пасажирських перевезень становлять більше 12 млрд грн, ідеться у повідомленні.

Зміна тарифів дозволить втримати на поточному рівні вартість квитків усередині країни, а також продовжити модернізацію рухомого складу, яка наразі активно триває. 

Так, на 72 % зросте вартість квитків на поїзд Київ — Варшава — Київ, попит на який лишається ажіотажним. Однак при цьому будуть доступні й дешевші варіанти на цьому ж напрямку.

Залежно від класу місця вартість проїзду до Хелма та назад, звідки можна зручно пересісти на Варшаву, зросте таким чином: на поїзди з Дніпра — у межах 4-11 %, з Харкова — 17-48 %, з Києва — 15-47 %. Також мінімально, у межах 3 %, зросте вартість проїзду в нічних поїздах до Відня та Перемишля. На проїзд в Інтерсіті+ Київ — Перемишль — Київ ціна збільшиться на 26 %, а в нічному поїзді Одеса — Перемишль — Одеса — в діапазоні 37-49 %.

Без змін має лишитися вартість квитків на поїзди до Кишинева та Будапешта. Окрім того, на сьогоднішній день уникнено підвищення тарифів на приміські перевезення. Також компанія й надалі продовжить організовувати безкоштовні евакуаційні рейси з прифронтових регіонів.

  • Нові тарифи почнуть діяти із запровадженням нового графіка руху пасажирських поїздів, а саме з 10 грудня 2023 року. До вказаної дати, купуючи квиток на будь-який день, пасажири сплачуватимуть стару ціну. 

Нагадаємо, квитки на нічні поїзди з Харкова до Перемишля та Хелма можна придбати лише онлайн через електронні канали продажу. 

Також ми писали, що Укрзалізниця призначила нові зупинки по дорозі декількох поїздів, у тому числі Харків – Львів та Харків – Ужгород.