Як французькі партнери допомагають харківській екстренці

05.06.2024 14:52 Влада
Фото: Харківська обласна рада Фото: Харківська обласна рада

Асоціація «Медична і благодійна допомога Франція-Україна» передала сучасний реанімаційний автомобіль швидкої допомоги обласному комунальному підприємству «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

Про це медіа «Слобідський край» пише із посиланням на голову Харківської обласної ради Тетяну Єгорову-Луценко.

Вона зазначила, що сучасний автомобіль швидкої допомоги, який прибув з Франції, обладнаний усім необхідним устаткуванням, щоб надавати допомогу та перевозити поранених або важкохворих.

Керівниця обласної ради повідомила, що завдяки французьким партнерам – Асоціації «Медична і благодійна допомога Франція-Україна» (L’Association Aide Médicale & Caritative France-Ukrainе) та операційній директорці Діані Дольс в Україну завезено дев’ять автомобілів швидкої допомоги. Одну таку спеціалізовану автівку отримала Харківська область.

– Команда «екстренки» Харківщини – найкраща не тільки в Україні, але й у всьому світі. Наші працівники швидкої допомоги, які рятують життя людей на передовій і в тилу, – справжні герої. Виклики, з якими вам сьогодні доводиться стикатися через війну, змушують працювати на межі можливого. Пишаюся кожним з вас, – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Також до Всесвітнього дня екстреної медичної допомоги вона вручила відзнаки Харківської обласної ради кращим працівникам комунального підприємства та привітала команду Центру з третім місцем (серед 26 команд) на чемпіонаті України бригад екстреної медичної допомоги.

У комунальному підприємстві «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» працює 2405 осіб. Під час війни 6 працівників загинули та 11 постраждали. З початку повномасштабного російського вторгнення в Харківській області знищено 14 автівок «швидкої», 81 – було пошкоджено. Наразі завдяки державі та волонтерам працюють і обслуговують населення громад регіону 347 машин екстреної медичної допомоги.

Реанімаційний автомобіль, який днями Центр отримав від французьких партнерів, не перший. Усього вони передали в регіон уже десять автомобілів швидкої допомоги. Крім того, Асоціація надає постійну допомогу медичним обладнанням та лікувальними засобами.

Раніше «Слобідський край» писав, що Близнюківська лікарня отримала автомобіль для медичних потреб.