Як відновлюється парк шкільних автобусів у Харківській області

18.09.2024 11:20 Влада
Фото: Харківська ОВА Фото: Харківська ОВА

Інклюзивний транспорт, придбаний на умовах співфінансування, курсуватиме у громадах Лозівського та Красноградського районів.

Як повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, у Харківській області триває робота з відновлення шкільного автопарку. У пріоритеті – громади, де навчальний і виховний процеси відбуваються офлайн або у змішаній формі.

– Робимо все, щоб забезпечити якісне підвезення дітей до закладів освіти та дитсадків. Сьогодні на потреби п’яти навчальних закладів у області передаємо дев’ять інклюзивних шкільних автобусів, – зазначив Олег Синєгубов.

16 вересня транспорт передали у п’ять навчальних закладів. Два автобуси – Близнюківському ліцею, три – Первомайському ліцею № 3 «Успіх». Також два автобуси отримав Кегичівський ліцей; по одному – Наталинський і Зачепилівський ліцеї.

Вартість одного шкільного автобуса становить 3,57 мільйона гривень. Кожний розрахований на 19 пасажирських місць – 17 місць для сидіння школярів, включаючи 2 місця для дітей з обмеженою здатністю пересуватися, та 2 місця для супровідних осіб.

Начальник ХОВА повідомив, що транспорт придбаний за кошти державної субвенції – 26,4 мільйона гривень і кошти місцевих бюджетів громад – 5,7 мільйона гривень.

– Всього на придбання

21 шкільного автобуса Харківщині було спрямовано 62,9 мільйона гривень державної субвенції. Першу партію транспорту для Лозівського району і Пісочинської громади у кількості 12 одиниць передали в серпні. Дякуємо Міністерству освіти і науки України за увагу до Харківщини та підтримку в розвитку освітньої сфери в регіоні, – сказав Олег Синєгубов.

Як цього навчального року в Красноградському районі стартувало навчання у змішаній формі «Слобідський край» повідомляв раніше.