Які європейські регіони долучаються до співпраці з областями України

02.08.2024 13:19 Влада
Зображення: cpmr.org Зображення: cpmr.org

Українська асоціація районних та обласних рад готується підписати меморандум з Конференцією периферійних морських регіонів.

Про це повідомила президентка Української асоціації районних та обласних рад, голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко. Вона зустрілася з Генеральним секретарем Конференції периферійних морських регіонів Європи Елені Маріану. Зустріч проходила у форматі відеоконференції.

Сторони домовилися підписати Меморандум між УАРОР та Конференцією, що дасть можливість українським регіонам розширювати географію своєї міжнародної співпраці.

Зокрема, європейські партнери озвучили намір підтримати регіони України за таким актуальним напрямом, як підготовка до опалювального сезону.

Елені Маріану повідомила, що організація, яку вона очолює, входить до Європейського альянсу міст та регіонів і активно займається допомогою у відбудові України, гуманітарною підтримкою, евакуацією та підтримкою повернення українців додому.

– Підписання меморандуму – стартова позиція для того, щоб прийняти українські регіони у статусі «наглядачів». Це можливість брати участь у заходах і отримувати всю інформацію, яка стосується нашої мережі. Ну і, звичайно, було б цікаво обговорити ті можливості, які є і які ми можемо знайти для того, щоб допомогти у підготовці до зимового періоду. Це можуть бути і генератори, і електричні прилади тощо, – зазначила Генеральний секретар Конференції периферійних морських регіонів Європи.

Тетяна Єгорова-Луценко подякувала Конференції за принципову та активну підтримку України, засудження російської агресії та за допомогу в морській логістиці, зокрема у транспортуванні зерна.

– Невдовзі проведу зустріч Української асоціації районних та обласних рад з українськими морськими регіонами, і ми підготуємо інформацію щодо вступу до Конференції. Дякую вам за всебічну підтримку України в цей час. Дружні партнерські відносини з міжнародними організаціями на сьогодні для нас мають велике значення, – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Конференція периферійних морських регіонів, створена в 1973 році, об’єднує понад 150 регіонів із 24 держав Європейського Союзу та інших країн.

Раніше «Слобідський край» повідомляв, що ЄС допоможе Харківській області підготуватися до опалювального сезону.