Яку допомогу отримують звільнені з полону жителі Харківщини

23.10.2024 15:50 Влада
Фото: Харківська обласна рада Фото: Харківська обласна рада

Наразі майже сто військовополонених, які повернулися додому у Харківську область, отримали з обласного бюджету матеріальну допомогу на лікування.

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко повідомила, що відбулося чергове засідання Комісії з питань надання одноразової адресної грошової допомоги мешканцям Харківської області, які опинилися в скрутній життєвій ситуації.

Вона зауважила, що комісія прийняла рішення виплатити по 50 тисяч гривень на лікування жителям Харківської області, які повернулися додому з ворожого полону.

– Сьогодні на засіданні комісії розглянули 400 звернень. Серед тих, хто отримає допомогу на суму 1,1 мільйона гривень, 22 звільнених з полону жителів регіону, – зазначила Тетяна Єгорова-Луценко.

Усього матеріальну допомогу на лікування за результатами роботи Комісії отримали вже 97 жителів Харківської області, які повернулися з російського полону.

З початку 2024 року відбулось уже десять засідань обласної Комісії з надання одноразової допомоги. Кошти отримали 2598 жителів регіону. Загальна сума становить понад 41 мільйон гривень. Ідеться про відшкодування мешканцям Харківської області коштів, витрачених на лікування у зв’язку з онкологічними захворюваннями, лікування дітей, надання допомоги на ліквідацію наслідків пожеж тощо.

«Слобідський край» вже повідомляв, кому  у опалювальному сезоні 2024–2025 автоматично перерахують житлові субсидії, а кому потрібно уточнити дані та як оформити субсидію вперше.