Армія рф пошкодила понад 600 навчальних закладів на Харківщині

12.09.2024 11:29 Влада

Унаслідок російської агресії на Харківщині пошкоджено понад 600 навчальних закладів. Зараз тривають роботи з їх відновлення за підтримки міжнародних партнерів.

Про це пише «Слобідський край» з посиланням на Харківську ОВА.

Внаслідок дій російських окупантів пошкоджено 307 закладів загальної середньої освіти, дитсадочків – 262, 20 закладів профтехосвіти, передвищої фахової освіти – 32 та 22 заклади вищої освіти.

Також у межах проєкту «UNITED24» планується фінансування укриття в одному з ліцеїв Лозової. За підтримки та фінансування фонду Говарда Баффета передбачено будівництво 5 захисних споруд – 3 у школах та 2 у дитсадочках. ЮНІСЕФ виконують капітальний ремонт 3 укриттів у закладах дошкільної освіти.

– Також цьогоріч ЮНІСЕФ долучилися до облаштування класів та відновлення освітнього процесу в метрошколі. Ці класи забезпечують доступ до офлайн-освіти для 800 дітей різного віку. Навчання здійснюється у змінах, а деякі предмети залишаються у форматі онлайн, що дозволяє забезпечити безперервність освітнього процесу в нинішніх реаліях, – зазначила координаторка проєктів з освіти ООН (ЮНІСЕФ) Олена Устименко.

Раніше ми писали, що уряд виділив понад 2 мільярди гривень на облаштування захисних споруд у закладах освіти Харківської області.

Нагадаємо, що на станції метро «Імені О. С. Масельського» функціонує чотири класи, які відповідають усім необхідним безпековим нормам та умовам для навчання.