Безпека та підготовка до зими: про що говорило керівництво Харківської області з делегацією США

10.10.2024 19:35 Влада
Фото: Харківська обласна рада Фото: Харківська обласна рада

Харківщину відвідали представники Центру CSIS та Конгресу США.

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко повідомила, що разом із начальником обласної військової адміністрації Олегом Синєгубовим провела зустріч з представниками Центру стратегічних і міжнародних досліджень  (CSIS) та делегацією старших професійних співробітників і радників Конгресу США.

Тетяна Єгорова-Луценко переконана, що такі зустрічі мають для Харківської області важливе значення, оскільки у полі діяльності Центру політичні дослідження і стратегічний аналіз політичних, економічних проблем та питань безпеки в усьому світі і зосереджені на питаннях міжнародних відносин, торгівлі, технологій, фінансів, енергетики та геостратегії.

Керівництво Харківської області розповіло американським партнерам про поточну ситуацію у прифронтовому регіоні.

– Головне для нас сьогодні це оборона регіону та підготовка до опалювального сезону. Міжнародні партнери знають, що на цей момент Харківщині потрібні системи протиповітряної оборони та значна кількість когенераційних установок для комбінованої генерації тепла і електроенергії для об’єктів критичної інфраструктури та житлового фонду області. Цей меседж від регіону зафіксовано представниками Сполучених Штатів Америки, – зазначила Тетяна Єгорова-Луценко.

Вона розповіла, що також у ході зустрічі представники Центру CSIS та Конгресу США отримали детальну інформацію про злочини російських окупантів, зафіксовані на території Харківської області.

– Вдячна делегації за сміливість під час перебування в нашому прифронтовому регіоні, сподіваємося на подальшу співпрацю та допомогу від Сполучених Штатів Америки, – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Також Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко провела робочу зустріч з колишнім головою Конституційного суду Литви Дайнюсом Жалімасом.

Як зазначила керівниця обласної ради, Дайнюс Жалімас постійно підтримує Україну та, зокрема, Харківську область. Ще на початку повномасштабного російського вторгнення він відвідував Харків, а також регулярно надає допомогу воїнам Збройних сил України. Нещодавно Дайнюс Жалімас був обраний Почесним доктором Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

Цей візит на Харківщину він зробив вже у новому статусі депутата Європарламенту від Литовської Республіки.

– Розраховуємо на подальшу підтримку нашого регіону не тільки в гуманітарних питаннях та процесах відбудови, але й у політичній площині. Дайнюс Жалімас входить до фракції «Renew Europe Group» у Європарламенті. У своїй діяльності фракція, що входить до більшості в Європарламенті, постійно порушує питання допомоги Україні, зокрема, за ініціативи Дайнюса Жалімаса, питання допомоги Харкову, – розповіла Тетяна Єгорова-Луценко.

Раніше «Слобідський край» повідомляв, як Харківщина та Франція поглиблюють регіональне партнерство, зокрема у на рівні співпраці бізнесу.