Центр протимінної діяльності запрацював у Харкові

26.09.2024 14:30 Влада

У Харкові запрацював Центр координації протимінної діяльності. Його мета – мінімізувати загрози, пов'язані з вибухонебезпечними предметами та знизити їхній вплив на життя людей.

Про це пише «Слобідський край» з посиланням на Харківську обласну військову адміністрацію.

– Створення цього центру є важливим кроком у захисті населення Харківської області від наслідків повномасштабної війни, яка триває. Щодня перед нами постають все нові виклики. Впровадження сучасних методів розмінування та ефективної взаємодії між організаціями допоможе не лише знешкодити вибухонебезпечні предмети, а й поліпшити умови життя та безпеку жителів регіону, – сказав Олег Синєгубов.

Центр також буде займатися збором та аналізом інформації щодо ситуації в постраждалих громадах і відстеженням потенційних загроз. Це допоможе службам швидко реагувати на виклики та розробляти стратегії для розмінування територій. Окрім цього, фахівці проводитимуть просвітницьку роботу серед населення, підвищуючи обізнаність про небезпеки вибухонебезпечних предметів.

Зокрема, для оперативного реагування на заяви громадян буде створено цілодобову гарячу лінію – 0-800-33-10-40. Звернення також можна буде залишати через спеціальні форми зворотного зв’язку.

Нагадаємо, у Балаклійській громаді після деокупації потенційно було заміновано 83 427 гектарів. Станом на початок вересня 2024 року обстежено та розміновано 29 724,48 гектара, у тому числі механізованим способом – 347,52 гектара.

Нагадаємо також, що на деокупованих територіях Харківської області зберігається високий рівень мінної небезпеки. 24 вересня у полі поблизу села Велика Комишуваха Барвінківської громади підірвався трактор.