Державне підприємство у Харкові прийнято у комунальну власність

29.08.2024 12:30 Влада
Фото: Харківська обласна рада Фото: Харківська обласна рада

Харківська обласна рада схвалила відповідне рішення на позачерговій сесії.

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко повідомила, що на пленарному засіданні позачергової сесії депутати схвалили рішення про прийняття до спільної власності територіальних громад Харківської області цілісного майнового комплексу Державного некомерційного підприємства «Український науково-клінічний центр протезування та реабілітації», що раніше перебував у державній власності.

Як зауважила Тетяна Єгорова-Луценко, депутати та виконавчий апарат обласної ради спільно з Харківською міською радою, а також обласною військовою адміністрацією працювали над цим питанням більше року.

  Не гаємо часу і вже працюємо над тим, щоб Центр повноцінно функціонував. Послугами реабілітації та протезування, потреба в яких зараз колосальна, зможемо забезпечити пацієнтів не лише Харківського регіону, але й інших областей, фактично зі всієї східної частини України. Лише командна робота дає результат, – наголосила Тетяна Єгорова-Луценко.

В обласній раді зазначили, що прийняття цього рішення дозволить вирішити питання медичного обслуговування пацієнтів, протезування/ортезування, реабілітації, підготовки відповідних фахівців та проведення досліджень. А також дасть можливість для залучення додаткових коштів, необхідних для розвитку підприємства і зменшення навантаження на бюджетне фінансування.

Згоду на прийняття до обласної власності майнового комплексу «Український науково-клінічний центр протезування та реабілітації» обласна рада дала в жовтні 2023 року. А рішення про затвердження техніко-економічного обґрунтування забезпечення ефективного використання цього майнового комплексу обласна рада прийняла в лютому 2024 року.

Раніше «Слобідський край» повідомляв, що в обласному онкоцентрі встановлюють лінійний прискорювач і апарат для проведення брахітерапії, а в обласному кардіоцентрі оновлюють фізіотерапевтичне та реабілітаційне відділення.