Діти з постраждалих громад Харківщини відпочинуть у Польщі

06.07.2023 09:49 Влада
Джерело: Харківська обласна рада Джерело: Харківська обласна рада

80 дітей з дев’яти постраждалих громад Харківщини поїхали на канікули до Великопольського воєводства.

 

Як повідомляє медіа «Слобідський край», другий рік поспіль діти з Харківської області проводять канікули у Польщі. Цьогоріч на відпочинок у дитячому таборі міста Гнєзно (Великопольське воєводство) запросили 80 дітей з Балаклійської, Вільхівської, Дергачівської, Золочівської, Куп’янської, Роганської, Старосалтівської, Циркунівської та Харківської громад. Також для відпочинку та обміну досвідом були запрошені 20 учителів з області. Поїздка організована головою Харківської обласної ради Тетяною Єгоровою-Луценко, а також за підтримки ХОВА на запрошення Маршалека Великопольського воєводства Марека Возняка.

Діти з Харківщини проведуть канікули у Польщі

– Щиро дякуємо Маршалеку Великопольського воєводства пану Мареку Возняку, його заступниці пані Пауліні Стохнялек, а також усьому колективу Бюро міжнародної співпраці Великопольського воєводства та гостинному табору в Гнєзно за запрошення на канікули дітей з громад Харківської області, які знаходяться біля російського кордону і найбільш постраждали від окупації або досі перебувають під щоденними обстрілами. Тому так важливі ваша увага до наших дітей і надання їм можливості перепочити та відновити свій моральний і емоційний стан. Дякуємо польським партнерам. Сподіваємося, що діти відпочинуть, наберуться сил і нових вражень, – зазначила Тетяна Єгорова-Луценко.

Нагадаємо, на Асамблеї європейських регіонів обговорювали відновлення Харківщини. Також ми розповідали, громади Харківщини почали втілювати проєкти обласних конкурсів. Раніше ми писали, що Харківщина ініціює розширення переліку громад, віднесених до території активних бойових дій. 

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.