Для чого депутати зберуться на позачергову сесію облради

23.07.2024 20:40 Влада
Зображення: Харківська обласна рада Зображення: Харківська обласна рада

У порядку денному оздоровлення дітей, будівництво бомбосховищ у медзакладах, виплати спортсменам-захисникам.

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко повідомила, що скликає депутатів на позачергову сесію, пленарне засідання якої має пройти 24 липня.

Важливі питання щодо оздоровлення дітей військовослужбовців, рятувальників, будівництва бомбосховищ у медичних закладах області, виплат спортсменам-захисникам, зазначила керівниця Харківської обласної ради.

Тетяна Єгорова-Луценко також повідомила, що напередодні пленарного засідання позачергової сесії почалися засідання постійних комісії обласної ради, які опрацьовують питання порядку денного.

Зокрема, провели засідання постійної комісії з питань соціальної політики, співпраці з інститутами громадянського суспільства соціального спрямування та у справах учасників АТО/ООС, а також постійної комісії з питань молодіжної політики, культури, спорту та туризму.

У числі питань, що розглянули та погодили депутати, проєкт внесення змін до Порядку виплати винагороди кращим спортсменам області – захисникам і захисницям України та їхнім тренерам за участь у міжнародних змаганнях ветеранів. Також розглядається проєкт Порядку використання коштів обласного бюджету для забезпечення реалізації заходів Програми оздоровлення та відпочинку дітей Харківської області на 2024–2028 роки та проєкт змін до Програми оздоровлення та відпочинку дітей Харківської області на 2024–2028 роки.

Нагадаємо, що пленарне засідання чергової сесії Харківської обласної ради відбулося 27 червня 2024 року. Депутати розглянули понад 70 питань порядку денного. Зокрема, звіт голови обласної ради та кадрові питання. Також обласна рада прийняла низку обласних програм та внесла зміни до чинних, погодила перейменування населених пунктів відповідно до закону про колонізацію.

Раніше «Слобідський край» писав, що в обласній раді думають стосовно присвоєння імені Квітки-Основʼяненка харківському театру.