єРобота: на Харківщині майже 500 підприємців отримали гроші на власну справу

02.08.2024 14:46 Влада

На Харківщині 477 підприємців отримали кошти на розвиток власної справи за програмою «єРобота».

Про це пише «Слобідський край» з посиланням на Харківську ОВА.

Державною програмою «єРобота» передбачені гранти до 500 тисяч гривень на розвиток власної справи або створення нового бізнесу.

Так, на Харківщині від початку дії проєкту підприємці подали 1433 заяви та бізнес-плани, з них – фінансування отримали 477 заявників на загальну суму понад 100 мільйонів гривень.

Ще 28 учасників програми з інших регіонів країни отримали мікрогрант та розпочали справу саме на Харківщині.

А також 8 учасників бойових дій та члени їх сімей отримали кошти на розвиток або створення власного бізнесу.

– Повномасштабне вторгнення показало, що потрібно розвиватися, підлаштовуватися до нової реальності. Ми дізналися про програму «єРобота» в службі зайнятості. Підготували бізнес-план на створення нової послуги – обслуговування автомобільних кондиціонерів. Подали документи та отримали 250 тисяч гривень. Цим коштом ми придбали необхідне обладнання та інструмент, створили нове робоче місце, – розповів директор ПП «Український ресорний центр» Ігор Єфименко.

Охочі скористатися програмою «єРобота» можуть подати заявку на отримання гранту за посиланням.

Нагадаємо, протягом січня – квітня 2024 року 4204 фізичні особи-підприємці виявили бажання відкрити власну справу та офіційно зареєстрували свій бізнес у Харкові.

Нагадаємо також, що у Харкові відновили роботу майже всі базари, зруйновані з початку війни. Зараз у всіх районах Харкова працює 48 ринків та торговельних майданчиків.