Європейський тиждень регіонів та міст: яку підтримку отримає Харківська область

16.10.2024 12:50 Влада
Фото: Харківська обласна рада Фото: Харківська обласна рада

У ході Європейського тижня регіонів та міст, щорічного заходу в рамках європейської політики згуртування, спеціальна увага була приділена Україні, особливо регіонам, що постраждали від війни.

Президентка Української асоціації районних та обласних рад, голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко, повідомила про те, що взяла участь у Європейському тижні регіонів та міст і у 162-й пленарній сесії Європейського комітету регіонів.

Також до Української делегації, яка працювала у Брюсселі, увійшли голова Палати регіонів Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України Максим Козицький та представник України при ЄС Всеволод Ченцов.

– Європейський тиждень регіонів та міст – важлива подія для Європейської спільноти. Впродовж 7–10 жовтня відбулись дискусії та обговорення про виклики, можливості та місцеві рішення, які вплинуть на подальший шлях Європи. Велика увага була зосереджена і на Україні. Маємо власним прикладом показувати партнерам у Європі активну позицію всього українського народу щодо якнайшвидшого приєднання до ЄС, – розповіла Тетяна Єгорова-Луценко.

Звертаючись до української тематики, спікери тижня регіонів та міст говорили передусім про допомогу в подоланні викликів, спричинених російською військовою агресією.

– Дякую президенту Європейського комітету регіонів Вашку Алвесу Кардейро за потужну підтримку України. У своїй вітальній промові пан Кардейро зосередив увагу учасників сесії на тому, що підтримка ЄС наразі надзвичайно важлива для України, і вона триватиме стільки, скільки потрібно. Президент Європейського комітету регіонів закликав партнерів допомогти Україні підготуватися до опалювального сезону, який може стати дуже важким для нас, – сказала керівниця облради.

Раніше «Слобідський край» писав, що керівництво Харківської області обговорило з делегацією США питання безпеки та підготовки до опалювального сезону.