Грошова премія військовим Харківщини до Дня захисників і захисниць: хто отримає

13.09.2024 18:21 Влада
Фото: Харківська обласна рада Фото: Харківська обласна рада

Військові, які проживають у Харківській області, отримають премію до Дня Захисників та Захисниць України. У регіональному бюджеті передбачені відповідні кошти.

Про це медіа «Слобідський край» повідомила голова комісії з питань бюджету Харківської обласної ради Людмила Немикіна.

Комісія з питань бюджету обласної ради провела засідання, де погодила подання Харківської обласної військової адміністрації щодо відзначення одноразовою грошовою премією Захисників і Захисниць України, які є мешканцями Харківської області. Премія приурочена до Дня Захисників та Захисниць України.

– У травні 2024 року Харківська обласна рада схвалила Програму підтримки захисників і захисниць України, які є мешканцями регіону. В рамках цієї Програми у липні депутати затвердили Положення про відзначення захисників і захисниць України, які є мешканцями області. Харківщина була однією з перших областей в Україні, що затвердили таку програму на підтримку наших військових і взагалі були першими, хто затвердив Положення про преміювання військових. Уже потім таку ініціативу підтримали інші області, – розповіла Людмила Немикіна. 

Відповідно до Положення, зазначила вона, премію отримують захисники і захисниці, які є мешканцями Харківської області, отримують за особисту мужність та героїзм, виявлені під час виконання військового, службового, громадянського обов’язку в умовах, пов’язаних із ризиком для життя, або за інший особистий внесок у зміцнення обороноздатності, безпеки та захисту суверенітету та територіальної цілісності України.

– Обласна військова адміністрація сформувала списки тих, хто нагороджується за поданнями військових підрозділів. Усього 40 осіб отримають по 20 тисяч гривень на руки з урахуванням податків, сплачених за бюджетні кошти. У Програмі передбачені відповідні кошти, – сказала голова бюджетної комісії облради. 

Людмила Немикіна також відзначила, що серед захисників та захисниць України, які увійшли до подання на премію, більшість – солдати або молодші офіцерські чини.

Раніше «Слобідський край» писав, що Харківські військові отримали обласні нагороди.