Харків може стати найвразливішим містом цієї зими – посол ЄС в Україні

19.10.2024 11:31 Влада

Катаріна Матернова, посол ЄС в Україні, висловила занепокоєння щодо Харкова, назвавши його одним з найбільш вразливих міст цієї зими.

Про це пише «Слобідський край» у коментарі кореспондентові «Думки» сказала посол Європейського Союзу в Україні Катаріна Матернова.

За її словами, збільшення кількості біженців залежатиме від масштабу руйнувань, які російські обстріли можуть завдати українській інфраструктурі. Також життя в умовах блекауту та холоду може вплинути на готовність та бажання людей покинути свої домівки.

– Я думаю, що Харків – це одне з трьох найбільш вразливих міст України. Це також Київ та Одеса. Тому що тут є найбільше споживання енергії серед міст. Велика частина інфраструктури дуже і дуже пошкоджена у випадку Харкова. Майже повністю знищена, – додала Посол Євросоюзу.

Крім цього, до Харкова вже доставлено велику кількість обладнання, щоб забезпечити проходження опалювального сезону в місті. 

Нагадаємо, у Харківській області підготовку до опалювального сезону почали ще на початку року. У міжопалювальний період фахівці готували наявне обладнання та мережі підприємств житлово-комунального господарства.

Також ми писали, чи повернуться графіки планових відключень світла через різке похолодання. На це питання відповів заступник міністра енергетики Микола Колісник.