Харківська облрада звернулася до Володимира Зеленського: чого хочуть депутати

10.04.2024 19:51 Влада
Зображення: Харківська обласна рада Зображення: Харківська обласна рада

На позачерговій сесії депутати прийняли рішення про грошову допомогу дітям загиблих захисників України та закликали зміцнити ППО регіону.

Про це медіа «Слобідський край» пише з посиланням на пресслужбу Харківської обласної ради.

Харківська обласна рада прийняла звернення до Президента України щодо зміцнення системи оборони України.

Зокрема, вказано на те, що весь час російської повномасштабної агресії проти України її мирні міста щодня обстрілюються усіма видами зброї. 

– Останні обстріли практично знищили в Харківській області всі об’єкти критичної інфраструктури та життєзабезпечення. Щодня ворог убиває та калічить людей, страждають діти. Захистити Харківську область та інші регіони України зможе лише сучасна ефективна система протиповітряної оборони. Саме наявність зенітно-ракетних комплексів Patriot або подібних систем зможе створити дієвий повітряний щит для захисту наших громадян, – сказано у зверненні.

Депутати закликали Главу Держави від імені Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України ініціювати звернення до урядів країн НАТО щодо зміцнення оборони України для захисту її громадян та погодження передачі ЗРК MIM-104 Patriot Україні.

Як повідомлялося раніше, на порядок денний пленарного засідання позачергової XХІІ сесії облради були винесені питання, серед яких такі, що стосуються виплат дітям загиблих (померлих) захисників і захисниць України та військовополоненим, які повернулись додому. 

Сьогодні депутати схвалили рішення «Про затвердження Порядку використання коштів обласного бюджету на виплату одноразової адресної грошової допомоги особам, стосовно яких установлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України» та «Про затвердження Порядку використання коштів обласного бюджету на виплату щомісячної адресної грошової допомоги дітям загиблих (померлих) захисників і захисниць України». 

Також затверджений Порядок використання коштів обласного бюджету на виплату щомісячної адресної грошової допомоги для покриття витрат на оплату житлово-комунальних послуг членам сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України.