Харківські університети співпрацюватимуть з європейськими

18.10.2024 16:20 Влада
Фото: councilreview.ie Фото: councilreview.ie

Представники вищої школи Харківщини розповіли європейським колегам про те, як доводиться працювати в умовах воєнного стану та обговорили напрямки співпраці.

Президентка Української асоціації районних та обласних рад, голова Харківської обласної ради  Тетяна Єгорова-Луценко розповіла про свою участь у заході «Посилення університетської співпраці заради солідарності з Україною» в рамках Європейського тижня регіонів та імст. Харківську вищу освіту на зустрічі представило керівництво Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна та Харківського національного університету міського господарства ім. О. М. Бекетова.

Як зазначила Тетяна Єгорова-Луценко, обговорення було присвячене інтеграції української університетської спільноти в європейський освітній та науковий простір. А також були розглянуті напрями співпраці вищих навчальних закладів України та Європи. Окремою темою стала робота вищих навчальних закладів Харківщини, які третій рік поспіль продовжують Non-Stop освітню та наукову діяльність в умовах воєнного стану.

В яких умовах доводиться працювати харківському вишу, не втрачаючи водночас унікальну наукову та педагогічну базу, розповіла учасникам заходу ректорка Каразінського університету Тетяна Кагановська.

– Обговорили можливість призначення Тетяни Кагановської Амбасадором у Брюсселі українських університетів прифронтових територій та тих, що найбільше постраждали від російської агресії, – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Вона вважає необхідним саме зараз докладати максимальних зусиль, аби українські університети отримали можливість партнерської співпраці з освітніми закладами Європейського Союзу. Зокрема, на платформі Європейського комітету регіонів.

– Сподіваюся, що якомога більше українських університетів зможуть долучитися до «Асоціації університетів Європи». Маємо рухатись у напрямку співпраці з програмою ЕРАЗМУС+ для розвитку у сфері освіти України, – наголосила Тетяна Єгорова-Луценко.

Керівниця Харківської обласної ради також звернула увагу учасників зустрічі на те, що необхідно надавати всебічну підтримку навчальним закладам прифронтових регіонів, яким наразі найважче.

Раніше «Слобідський край» повідомляв про участь представників Харківської області у Європейському тижні регіонів та міст