Харківській області передадуть енергетичне обладнання для підготовки до зими

12.09.2023 09:22 Влада
Фото ілюстративне Фото ілюстративне

Партнери з Франції аналізують потреби громад для визначення допомоги, яка потрібна Харківській області, щоб підготуватися до опалювального сезону. Зокрема мова йде про енергетичне обладнання. Раніше благодійники передали регіону обігрівачі, генератори, освітлювачі тощо.

Про це повідомляє «Слобідський край».

Представники Харківської обласної ради провели зустріч з представниками французької організації  «Electriciens sans frontières» Ісеном Дідьє, аналітичного центру  Groupe URD Франсуа Грюневальдом, а також керівником благодійного фонду «Фортечний» Максимом Сидоровим.

З початку повномасштабного російського вторгнення французькі партнери  при підтримці Харківської обласної ради передали установам міста та області обігрівачі, подовжувачі, генератори, освітлювачі із вбудованими повербанками тощо.

—  Мені було дуже комфортно працювати з громадами Харківщини. Люди чітко розуміли, яка конкретна допомога їм потрібна і як вони будуть її використовувати. Ми надавали підтримку адресно, все було чітко і зрозуміло, – сказав Ісен Дідьє.

Представники французьких організацій зазначили, що готові й надалі співпрацювати з Харківською областю. Наразі фахівці аналізують потреби громад регіону перед початком опалювального сезону, щоб визначити, яка саме допомога буде найпотрібнішою. Зокрема, мова йде про передачу установам області енергетичного обладнання.

— Минула зима видалася дуже напруженою. Стале функціонування систем опалення та водопостачання для  закладів регіону було життєво необхідним, особливо тих, де знаходились люди з обмеженими можливостями. Ми готові зібрати повний перелік потреб наших громад і продовжити нашу співпрацю, – сказав радник голови Харківської обласної ради Євгеній Грицьков.

Раніше ми писали, що в офтальмологію Харківської обласної лікарні планують закупити сучасне обладнання. Нагадаємо, у серпні на Харківщині проєкти-переможці обласних конкурсів отримають співфінансування. 

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.