Інститут імені Бокаріуса встановлюватиме збитки природно-заповідному фонду на Харківщині

05.09.2023 16:49 Влада

До встановлення та підтвердження збитків природно-заповідному фонду на Харківщині будуть залучати грантові кошти.

Як повідомляє медіа «Слобідський край», Харківській області розвиватимуть співробітництво з Національним науковим центром «Інститут судових експертиз імені Заслуженого професора М. С. Бокаріуса». Зокрема, співпраця стосуватиметься встановлення та підтвердження завданих унаслідок російської агресії збитків природно-заповідному фонду Харківщини.

На діяльність експертів залучатимуть грантові кошти, а у майбутньому можна буде говорити й про відновлення пошкоджених територій. Меморандум про співпрацю Харківської обласної ради та інституту імені Бокаріуса підписала Тетяна Єгорова-Луценко. За її словами, робота інституту вкрай важлива для регіону.

Інститут імені Бокаріуса встановлюватиме збитки природно-заповідному фонду

– Для обласної ради, обласної військової адміністрації, прокуратури дуже важливим було питання збільшення кількості експертів, коли в нас пройшла деокупація, коли були знайдені масові поховання воїнів ЗСУ та цивільного населення, зокрема під Ізюмом. Ми хвилювалися з приводу того, щоб експерти встигали працювати в рамках кримінальних проваджень. Для всіх це була дуже важлива робота, – зазначила голова Харківської обласної ради.

Крім цього, у рамках меморандуму планується вдосконалити освітньо-наукові програми, заохочувати здобувачів освіти до здійснення наукових розробок і досліджень. Також наукові напрацювання будуть впроваджувати для покращення життєдіяльності населення Харківщини.

Раніше ми писали, що в офтальмологію Харківської обласної лікарні планують закупити сучасне обладнання. Нагадаємо, у серпні на Харківщині проєкти-переможці обласних конкурсів отримають співфінансування. 

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.