«Мир через силу»: Зеленський представив план перемоги в Європейській раді

17.10.2024 17:09 Влада
Володимир Зеленський у Брюсселі / Фото: ОП Володимир Зеленський у Брюсселі / Фото: ОП

Україна пропонує розмістити пакет неядерного стримування Росії на своїй території, щоб змусити рф сісти за стіл переговорів та захиститися від агресії у майбутньому.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву Президента України Володимира Зеленського під час виступу в Європейській раді, передає «Слобідський край».

За словами Володимира Зеленського, це підхід «Мир через силу». Йдеться про відповідний ракетний комплект.

«Ми надали всі деталі нашим партнерам, які можуть це зробити. Це США, Велика Британія, Франція, Італія та Німеччина. путін повинен поважати нашу силу, а не змушувати вільний світ тремтіти від його погроз», – наголосив президент.

У пресслужбі ОП повідомили, що Президент України подякував усім лідерам ЄС і їхнім країнам за підтримку та єдність.

«Разом ми врятували тисячі українських життів і довели, що війна у Європі не піде на користь агресору. Разом ми маємо зупинити цю війну. Разом ми маємо забезпечити умови для такого миру, який потрібен нам, українцям, вашим народам і всій Європі», – сказав він.

За його словами, єдність, тиск на росію та посилення України – запорука завершення війни таким чином, щоби рф більше ніколи не почала її знову. 

«План перемоги – це місток до успішного проведення другого Саміту миру. Ви можете допомогти реалізувати це. І це захистить не лише Україну, а й країни Балтії, і Скандинавію, і Польщу, і Балкани – інших, інші регіони, інших партнерів, на яких росія націлилася», – сказав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, вчора, 16 жовтня, Володимир Зеленський представив план перемоги України у війні з росією депутатам Верховної Ради.