На Харківщині запрацювали два Центри рекрутингу

02.04.2024 19:11 Влада
Фото: ХОВА Фото: ХОВА

У Харкові відкрили два Центри рекрутингу української армії. Там щодня працюватимуть рекрутери, які надаватимуть інформацію щодо вакансій у Силах оборони. Принциповою відмінністю Центру рекрутингу від ТЦК та СП є те, що там не вручатимуть повісток.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на інформацію Харківської обласної військової адміністрації. 

Центри рекрутингу з’явилися у двох районах Харкова. Кожен бажаючий може отримати там фахову консультацію, заповнити анкету та рекрутуватися до ЗСУ. Експерти допоможуть обрати військову частину, фах або навчання у військових закладах. Працівники центрів надаватимуть консультації для ознайомлення. Також можна буде взяти брошури з інформацією про військові частини, до яких запрошують на службу.

– Людина може прийти до Центру рекрутингу, який фактично є цивільним консультативно-інформаційним офісом, і ознайомитись з повним переліком вакансій. Ідеться не тільки про ЗСУ, а й Нацгвардію, Державну прикордонну службу України – загалом систему Сил оборони. Вакансії найрізноманітніші, оскільки зараз армія є найбільшим роботодавцем у державі. Це і кухар, і водій, і ремонтник, і фінансист, і медик, і, звісно ж, є спеціальності, представники яких звитяжно беруть участь у найгарячіших боях, – зазначив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Олег Синєгубов

На Харківщині це перші подібні центри, вони не мають відношення до структури територіальних центрів комплектування, а рекрутери – не військовослужбовці, а цивільні. Головна мета роботи центрів – побудувати прозору та ефективну модель залучення до українського війська. Алгоритм, розроблений Генеральним штабом та Міністерством оборони України, дозволяє зробити підбір посади для кандидатів максимально доступним і передбачуваним.

– У рекрутинговому центрі не вручають повісток і не збирають особисті дані без згоди й потреби. Людина може проконсультуватися, а потім, за бажанням, обрати ту посаду і ту військову частину, де вона себе бачить. Також діє система повноцінної підготовки майбутніх військових. Така ініціатива – це продовження реформи системи набору до лав війська. Спільно з Міноборони й громадами області ми й надалі поступово працюватимемо над тим, щоб популяризувати рекрутингові центри, збільшити їх кількість та охопити цією діяльністю по всій області, – наголосив Олег Синєгубов.

запрацювали два Центри рекрутингу

До Сил оборони закликають долучатися і жінок, оскільки зараз для них немає жодних обмежень ані щодо спеціальностей, ані щодо посад. Зазначається, що насамперед у харківських рекрутингових центрах будуть заповнювати вакансії для підрозділів Сил оборони з Харківської області.

– На сьогодні доступна велика кількість вакансій у військових частинах ЗСУ, Нацгвардії України, ДПСУ, ТРО. Це оператори БПЛА, водії, спеціалісти з ремонту техніки, медики тощо. Всі вакансії відкриті як для чоловіків, так і для жінок. Мінімальне грошове забезпечення на посаді становить від 20 тисяч гривень. Крім цього, виплачується додаткова винагорода залежно від місця проходження служби, – розповів уповноважений Міноборони з питань рекрутингу Олексій Бежевець.

Зазначимо, що за правилами рекрутингу кожна людина має можливість укласти контракт на проходження служби у певній військовій частині і за згодою керівництва обов’язково потрапить на обрану посаду в обрану частину. Наразі є можливість укладати як строкові контракти, так і контракти до оголошення демобілізації.

Отримати повну інформацію з питань, які цікавлять, можна за номером телефону: 0-800-300-441.

Ознайомитися з переліком доступних вакансій для служби в лавах ЗСУ можна на порталі recruiting.mod.gov.ua.

Центри рекрутингу

Нагадаємо, на Харківщині триває третій етап будівництва оборонних споруд.