Наступ та здача Харкова росіянам – чергове вороже ІПСО, - Олег Синєгубов

23.02.2024 10:54 Влада
Олег Синєгубов у проєкті «Доросла розмова про війну. Тема з Мосейчук» / скрін з відео Олег Синєгубов у проєкті «Доросла розмова про війну. Тема з Мосейчук» / скрін з відео

Чутки про майбутній наступ росіян на Харків та здачу міста являються ворожими ІПСО. Сили оборони Харківщини безупинно працюють над укріпленням обороноздатності регіону.

Про це начальник ХОВА Олег Синєгубов розповів під час прямого ефіру в проєкті «Доросла розмова про війну. Тема з Мосейчук».

– Такі чутки йдуть. І те, що наступати будуть, і те, що Харків «здавати» будуть, і те, що Харків обмінювати будуть. Яка лише дурниця не йде, не шириться. Однак, це дійсно ІПСО, і тут потрібна комунікація з людьми. Якщо мені навіть телефонують представники деяких центральних органів влади на місцях і кажуть: «А ми евакуюємося, да? Правильно ж нам сказали, що вже вивозимо архіви»? Куди вивозимо архіви? Хто вам це сказав? Нащо сказав? Що у нас змінилося? – розповідає Олег Синєгубов.

За його словами, ніхто не відкидає можливості росіян наступати не декількох напрямках, у тому числі і у Харківській області. Але зараз Сили оборони не бачать у ворога потенціалу для наступу.

– Чи можуть вони наступати? Да можуть вони наступати. І по Бєлгородському напрямку, і по Сумському напрямку, і по Богодухівському, і по Куп’янському. Потрібно розуміти, для того, щоб наступати, потрібно наступати чимось. Вони мають мати певну штурмову кількість військ на тому чи іншому напрямку. Ми моніторимо цю ситуацію 24/7 для того, щоб передавати інформацію, в тому числі паралельно з військовими, з військовою розвідкою, службою безпеки, військовими підрозділами, для того, щоб адекватно вжити заходів щодо протидії, – підкреслив Олег Синєгубов.

Начальник ХОВА наголосив, що над підвищенням обороноздатності Харківської області почали працювати 24 лютого 2022 року і продовжують до сих пір.

Нагадаємо, на Куп’янському напрямку вже більше ніж півроку росіяни ведуть штурмові дії високої інтенсивності. Окупанти ніколи не полишали намірів знову відвоювати ці території, але отримують гідну відсіч від ЗСУ.  Противник продовжує тиснути в районі Синьківки і намагається захопити її, проте безуспішно.