Новий опалювальний сезон: європейські регіони закликають підтримати Україну

28.06.2024 13:49 Влада
Зображення: Facebook- European Committee of the Regions Зображення: Facebook- European Committee of the Regions

На засіданні Європейського комітету регіонів його президент Кардейро закликав допомогти українським містам та регіонам підготувати енергосистему до зими.

Про це медіа «Слобідський край» повідомила президентка Української асоціації районних та обласних рад, голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко, яка на засіданні Бюро виступила зі спеціальною доповіддю.

Звертаючись до європейських колег, Тетяна Єгорова-Луценко наголосила на необхідності термінової допомоги від європейських партнерів.

Йдеться про відновлення енергосистеми, більша частина якої зруйнована внаслідок російської агресії.

– У таких містах та регіонах, як Харків та область, повністю зруйновані ТЕЦ та підстанції. Поки ЗСУ виборюють справедливу перемогу, країна потребує від партнерів обладнання для енергобезпеки та прямої фінансової підтримки, – зазначила Тетяна Єгорова-Луценко.

Вона звернула увагу на необхідність вирішити питання дефіциту електроенергії за рахунок високоефективної, децентралізованої, маневреної газової генерації. А також створення ефективної системи протиповітряної оборони для регіонів поруч з російським кордоном, які більш уразливі до ракетних атак.

– Вдячна Президенту Європейського комітету регіонів Вашку Алвесу Кардейро, який закликав допомогти українським містам та регіонам підготувати енергосистему до зими. Він наголосив, що питання потребує негайного вирішення,  – сказала Тетяна Єгорова-Луценко. – Важливо, що Бюро можна вважати політичною рушійною силою Європейського комітету регіонів, що формулює політичні пріоритети та контролює їх виконання. Сподіваюся на підтримку постійних та надійних партнерів.

Раніше «Слобідський край» писав, як Реєстр збитків від російської агресії має працювати на Харківщині та в інших регіонах.

Оперативні новини читайте в нашому Telegram