Олег Синєгубов: Жителі кожної громади Харківщини мають отримувати якісні, доступні та прозорі адміністративні послуги

20.06.2023 14:52 Влада

Начальник Харківської обласної військової адміністрації наголошує на тому, що громади під час створення регіональних планів мають обов’язково передбачати наявність ЦНАПів. Наразі в регіоні працює 34 центри, з них 13 на деокупованих територіях.

Про це повідомляє медіа «Слобідський край».

Покращення та функціонування мережі центрів надання адміністративних послуг стало однією з тем апаратної наради, яка відбулася під головуванням начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

– На Харківщині громади, в яких раніше не було ЦНАПів, уже розробили дорожні карти з їх відкриття. Ми маємо спільно з Мінцифрою пропрацювати це питання для того, щоб жителі громад отримували якісні, доступні та прозорі адміністративні послуги, – зауважив Олег Синєгубов.

Виконувач обов’язків директора Департаменту цифрової трансформації регіону Харківської ОВА Віталій Шапірко зазначив, що зараз в області працює 34 центри, 11 територіальних підрозділів міста Харків, 32 віддалені робочі місця та два мобільні ЦНАПи. На деокупованих територіях відновили роботу 13 з 15 Центрів надання адміністративних послуг. ЦНАПи не працюють у Вовчанській та Дворічанській громадах у зв’язку з безпековою ситуацією.

– Варто відзначити, що в травні цього року трансформували ЦНАП Мереф’янської громади в Центр «Дія». Будемо робити все можливе, щоб кожен ЦНАП мав статус Центр «Дія» і всі мешканці були забезпечені найвищим рівнем послуги, – сказав Віталій Шапірко.

Напередодні 13 громад Харківщини у межах співробітництва Харківської ОВА та Міністерства цифрової трансформації з міжнародним проєктом PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» отримали техніку і устаткування для ЦНАПів, щоб продовжувати забезпечувати громадян якісними послугами. Усього передали комп’ютери, ноутбуки, джерела безперебійного живлення, багатофункціональні офісні пристрої та мобільні валізи для надання послуг.

– Дякую партнерам за підтримку нашого регіону! Загальна вартість отриманої допомоги становить приблизно 1,5 мільйона гривень. Ми продовжимо роботу з підвищення якості державних сервісів на території Харківської області, зокрема в деокупованих громадах та тих, що значно постраждали від збройної агресії рф, – зазначив заступник начальника ХОВА Роман Семенуха.

У червні допомогу отримали Золочівська, Борівська, Великобурлуцька, Вільхуватська, Кіндрашівська, Куп’янська, Курилівська, Дергачівська, Роганська, Новопокровська, Слобожанська, Чкаловська та Чугуївська громади. З початку року 24 громади області отримали допомогу від проєкту PROSTO на суму 3,9 мільйона гривень.

Нагадаємо, у Харківському регіональному центрі психологічної допомоги працює мультифункціональний центр «Спільно», де діти можуть не тільки отримати кваліфіковану допомогу, а також власноруч створювати свої відео, подкасти та презентації. Нагадаємо також, у громадах області зафіксовано 28 тисяч об’єктів, які постраждали або були знищені внаслідок повномасштабного вторгнення рф. Раніше ми писали, що на сесії облради передали громадам ДЮСШ та вирішували питання пільг для аграріїв

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор:
Костянтин Оксенюк