Перший в Україні Департамент інклюзивної доступності створять у Харкові

02.07.2024 17:47 Влада

Депутати Харківської міськради підтримали створення Департаменту інклюзивної доступності та безбар'єрного середовища.

Про це пише «Слобідський край» з посиланням на Харківську міську раду.

Харків стане першим містом в Україні, яке створить Департамент інклюзивної доступності та безбар’єрного середовища. Це стосується різних сфер – транспорту, будівництва, благоустрою, соціальної інфраструктури.

За словами Ігоря Терехова, йдеться про необхідність формування зовсім іншої міської філософії: зі створенням таких умов, за яких кожний, хто живе у Харкові, зможе бути вільним у доступі до будь-якого сервісу чи громадських місць. Де усі архітектурні та інфраструктурні проєкти будуть реалізовані тільки, якщо включають інклюзивні міркування.

– Між іншим, будемо чесними, забезпечити рівний доступ до участі у суспільному житті – це наш прямий обовʼязок, зокрема, і перед учасниками та ветеранами бойових дій, які прямо зараз жертвують собою заради нас і нашої країни, – підкреслив міський голова Ігор Терехов.

Нагадаємо, що на засіданні Європейського комітету регіонів його президент Кардейро закликав допомогти українським містам та регіонам підготувати енергосистему до зими.

Також порядки проведення конкурсу «Харківщина – за здорове харчування!» та нагородження кращих практик упровадження реформи харчування затвердила Харківська обласна рада.

Оперативні новини читайте в нашому Telegram