Підтримка вразливих верств населення в опалювальному сезоні: інформація ХОВА

18.09.2024 15:51 Влада
Фото: Слобідський край Фото: Слобідський край

Міжнародні партнери допоможуть забезпечити твердим паливом вразливі верстви населення в Харківській області.

Про це медіа «Слобідський край» повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

У червні було зібрано інформацію про потреби вразливих верств населення Харківщини у твердому паливі на опалювальний сезон 2024–2025. Так, за даними ХОВА, 42 521 домогосподарство, де мешкають 89 255 осіб, потребували допомоги із забезпеченням твердим паливом. З них 12 403 домогосподарства (26 757 осіб) надали перевагу допомозі в натуральній формі, інші 30 118 домогосподарств (62 498 осіб) – у грошовій.

На основі опрацьованих даних організовано роботу з надання необхідної допомоги від партнерів: UNICEF, IOM, CORE, IRC, Medair, Right to Protection, Caritas Kharkiv та інших.

Як повідомили у Харківській ОВА, міжнародні партнери вже опрацювали питання задоволення потреби 35 214 домогосподарств області та надали допомогу 3648 домогосподарствам. Робота триває.

Разом з цим продовжується робота і з надання одноразової грошової допомоги населенню протягом опалювального сезону на придбання твердого пічного побутового палива – 21 тисячі гривень.

– Відповідальні особи обласної військової адміністрації на зв’язку з представниками територіальних громад. Робота щодо опрацювання заяв населення Харківської області, формуванню переліку одержувачів разової грошової допомоги триває та перебуває на контролі обласної військової адміністрації, – повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов.

Про те, що жителі прифронтової Харківщини можуть отримати на дрова по 21 тисячі гривень, раніше повідомляв «Слобідський край».