Підтримка захисників та дитячий відпочинок: за що голосували депутати Харківської обласної ради

04.07.2024 16:51 Влада
Зображення: Харківська обласна рада Зображення: Харківська обласна рада

У порядку денному пленарного засідання сесії вищого представницького органу регіону були питання управління комунальним майном, обласні програми, пропаганда здорового способу життя та підтримка захисників України.

Про підсумки пленарного засідання XXIV сесії Харківської обласної ради VIII скликання «Слобідському краю» розповіла її керівниця Тетяна Єгорова-Луценко.

Медицина та соціальна підтримка

Триває процес оптимізації обласних комунальних некомерційних підприємств охорони здоров’я.

– Прийняли рішення, за рекомендацією МОЗ, об’єднати туберкульозні диспансери в один надкластерний комплекс. Також перейменовуємо диспансер радіаційного захисту населення на Харківський обласний кардіологічний центр. Матимемо більше фінансування з обласного та державного бюджетів і високовартісне обладнання, – зазначила голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко.

Також обласна рада виділила 13,5 мільйона на реконструкцію корпусу Обласного госпіталю ветеранів війни, передбачені приміщення під реабілітаційний центр.

Крім того, прийнято рішення стосовно підтримки родин захисників України. Діти загиблих захисників і захисниць Харківщини зможуть отримувати 8 тисяч гривень. Ще одне рішення – компенсація витрат при будівництві житла для дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей, які взяли на виховання дитину з інвалідністю: обласний бюджет – 70 %, бюджет громад – 30 %.

Дитячий відпочинок

Депутати схвалили програму оздоровлення та відпочинку дітей Харківської області на 2024–2028 роки. На переконання Тетяни Єгорової-Луценко, усі гілки влади мають об’єднати зусилля, щоб діти на Харківщині мали повноцінне дитинство, навіть в умовах воєнного стану.

– У рамках даної програми ми зможемо профінансувати оздоровлення наших дітей, які проживають у регіоні. Крім цього, ми додали туди дітей працівників ЗСУ, Національної гвардії, СБУ, Національної поліції, Державної прикордонної служби. Це дуже важливо, – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Програма передбачає більше 200 мільйонів гривень на п’ять років, зокрема з обласного бюджету – більше 140 мільйонів.

Крім того, як вже повідомляв «Слобідський край», Харківська обласна рада затвердила Порядки проведення конкурсу «Харківщина – за здорове харчування!» та нагородження кращих практик упровадження реформи харчування затвердила Харківська обласна рада.

На пленарному засіданні депутати схвалили звіт голови обласної ради про діяльність.

Звітувала перед депутатами про свою діяльність та діяльність обласної ради за друге півріччя 2022 року та за 2023 рік. Зараз першочергове Перемога України, допомога ЗСУ, підтримка жителів Харківщини. Всі політичні питання не мають місця в діяльності обласної ради. Закликаю всіх до цього принципу роботи, наголосила у підсумку керівниця обласної ради.

Також «Слобідський край» повідомляв, що Харківська обласна рада підтримала перейменування населених пунктів у Лозівській та Шевченківській громадах. 

Оперативні новини читайте в нашому Telegram