Працівники галузей садівництва та овочівництва мають отримати бронь – Мінагрополітики

01.08.2024 17:02 Влада
Фото: AgroTimes.ua Фото: AgroTimes.ua

Працівники навіть невеликих фермерських господарств, які займаються забезпеченням продуктової безпеки країни, мають бути включені до переліку заброньованих.

Як передає «Слобідський край», про це під час наради з начальниками ОВА сказав директор департаменту аграрного розвитку Мінагрополітики Ігор Віштак.

– Ці галузі на сьогодні мають критичне значення для економіки України. Раніше близько 70 % продукції овочівництва вирощували на півдні України. Сьогодні частина цього бізнесу знищена, деякі підприємства релоковані. Що вплинуло на ціни на внутрішньому ринку. Зараз суб’єкти господарювання забезпечують вітчизняний ринок своєю продукцією, і ми повинні сприяти, щоб їхні працівники отримали бронювання, – сказав Ігор Віштак.

Він звернувся до обласних військових адміністрацій з проханням переглянути критерії бронювання для працівників галузі садівництва та овочівництва.

Нагадаємо, у Балаклійській громаді Ізюмського району через агресію рф і посилення мобілізаційних заходів виник дефіцит висококваліфікованих робочих кадрів. Найбільше бракує трактористів-машиністів сільськогосподарського виробництва.

Цьогоріч у Харківській області урожай менший, ніж торік. Урожайність зернових на зернобобових культур у середньому становить 30,9 центнера з гектара. Аналогічний показник минулого року – 43,7 центнера з гектара.