Сенат США схвалив законопроєкт про допомогу Україні

24.04.2024 08:29 Влада
Фото ілюстративне Фото ілюстративне

Сенат США 23 квітня затвердив законопроєкт про виділення Україні допомоги на 61 мільярд доларів. 

Про це пише «Слобідський край» з посиланням на Президента України Володимира Зеленського та пряму трансляцію з Конгресу США.

За проєкт проголосували 79 сенаторів, проти — 18.

Тепер документ має підписати президент США Джо Байден, який вже пообіцяв підписати його в середу, 24 квітня.

«Я підпишу цей законопроект і звернуся до американського народу, як тільки він потрапить на мій стіл завтра, щоб ми могли почати надсилати зброю й обладнання в Україну вже цього тижня. Існує нагальна потреба для України, яка зазнає безперервних бомбардувань з боку Росії», — заявив Джо Байден.

Президент України Володимир Зеленський подякував Сенату та всьому народу США за надану допомогу.

«Я вдячний Сенату Сполучених Штатів за схвалення сьогодні життєво необхідної допомоги Україні. Я також вдячний усім американцям, які продовжують підтримувати Україну та визнають, що історичне значення цього законопроекту виходить за межі політики. Я так само ціную підтримку президента Байдена і з нетерпінням чекаю на незабаром підписаний законопроект і наступний пакет військової допомоги, який відповідатиме рішучості, яку я завжди бачу в наших переговорах», - написав Володимир зеленський на своїй сторінці у соцмережі Х (Twitter).

Нагадаємо, Палата представників Конгресу США схвалила законопроєкт про витрати на військову та фінансову допомогу Україні у розмірі 61 мільярд доларів 20 квітня.