Синєгубов: Найближчим часом посилимо захист повітряного простору Харківщини

06.02.2024 18:45 Влада
Фото: Олег Синєгубов Фото: Олег Синєгубов

Харківську область забезпечать черговим технічним поповненням, яке дозволить посилити захист повітряного простору.

Про це заявив начальник ХОВА Олег Синєгубов, передає «Слобідський край».

Під час наради з керівниками підрозділів протиповітряної оборони області обговорили напрямки підсилення та координації роботи:

  • Продовжуємо забезпечувати мобільні вогневі групи автомобілями та необхідним комплектуванням для ефективного знищення ворожих безпілотників. Зібрали нові потреби підрозділів.
  • Серед питань – удосконалення центрів підготовки кваліфікованих кадрів.
  • Важливо: захист критичної інфраструктури, яка необхідна для життєзабезпечення Харківщини.

«Як бачимо, окупант не зупиняється. Він продовжує терор цивільного населення та знищення важливих об'єктів. Тож маємо вдосконалювати наші вміння та підходи для ефективної протидії атакам. І бути на крок попереду ворога», – підкреслив Олег Синєгубов.

Нагадаємо, окупанти посилили обстріли авіаційними бомбами. 6 лютого під авіаударами опинилися два села у Вовчанській громаді Чугуївського району.

Нагадаємо також, що вночі ворог влучив двома ракетами у селище Золочів. Внаслідок ракетних ударів загинув 2-місячний хлопчик, три жінки отримали поранення.

Також 6 лютого окупанти обстріляли житловий сектор села Глушківка Курилівської громади. Там загорівся легковий автомобіль, були пошкоджені поруч розташовані житлові будинки.