Скільки жителів Харківщини, які повернулися з полону, отримали допомогу за обласною програмою

20.09.2024 11:50 Влада
Фото: Харківська обласна рада Фото: Харківська обласна рада

Матеріальну допомогу в розмірі 50 тисяч гривень з обласного бюджету вже отримав 31 житель Харківщини, який повернувся з російського полону.

Про це повідомили у Харківській обласній раді під час засідання постійної комісії з питань бюджету.

– Відповідно до Порядку використання коштів обласного бюджету на виплату одноразової адресної грошової допомоги особам, стосовно яких установлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії росії проти України, здійснено виплату 31 заявнику на загальну суму 1 мільйон 550 тисяч гривень, – зазначила голова бюджетної комісії облради Людмила Немикіна.

Також, за її інформацією, 349 дітей загиблих захисників і захисниць України отримали грошову допомогу на суму 7 мільйонів 552 тисячі гривень.

Крім того, діти загиблих військовослужбовців у рамках комплексної Програми підтримки Захисників і Захисниць України та членів їхніх сімей в Харківській області на 2024–2028 роки, що обласна рада ухвалила у грудні 2023 року, отримують щомісячну грошову допомогу – 8 тисяч гривень – до досягнення повноліття.

Раніше «Слобідський край» повідомляв, що ті, хто повернувся з полону, отримують кошти на лікування за рішенням Комісії з питань надання одноразової адресної грошової допомоги мешканцям Харківської області, які опинилися в скрутній життєвій ситуації.