Що потрібно аграріям Красноградського району, щоб отримати добрий врожай

01.08.2024 14:51 Влада
Фото: Харківська обласна рада Фото: Харківська обласна рада

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко відвідала Красноградський район, де провела зустріч з активом та ознайомилася з роботою одного з найбільш потужних елеваторів регіону.

ВПО та соціальна допомога

Як повідомила керівниця Харківської обласної ради, під час зустрічі з активом Красноградського району, в якій взяли участь волонтери, працівники закладів охорони здоров’я, педагоги місцевих шкіл, ішлося про всі важливі аспекти життя району у воєнний час.

– Говорили про те, що в районі мешкає понад 30 тисяч переселенців, і їх потрібно підтримувати. Про офлайн-навчання. Про укриття в дитячих садках. І про те, як тиловий район області може допомогти військовим. А держава, з іншого боку, – підтримати тил. Нагадала присутнім, що кожен житель області, який опинився у скрутній життєвій ситуації, може звернутися за адресною допомогою до обласної ради. З початку року від жителів Красноградщини ми отримали 276 звернень, 180 з них уже виконали. Загалом з початку року на матеріальну допомогу жителям області з обласного бюджету було спрямовано майже 30 мільйонів гривень, – зазначила Тетяна Єгорова-Луценко.

Вона нагадала, що Харківська обласна рада затвердила низку програм, спрямованих на підтримку військових, їхніх сімей, оздоровлення дітей.

– Закликаю мешканців Харківщини користуватися можливостями, які зараз є і які ми намагаємось створювати. Всю інформацію можна знайти на сайті обласної ради. Дякую команді Красноградщини за колосальну роботу в непростий воєнний час, – наголосила очільниця облради.

Також у ході зустрічі Тетяна Єгорова-Луценко вручила нагороди обласної ради найактивнішим мешканцям району.

Аграрії просять дощу

У ході робочої поїздки у Красноградський район керівниця облради також зустрілася з представниками аграрної галузі на території одного з двох найбільших елеваторів Харківської області.

– Аграрії просять дощу. Працівники сільськогосподарських підприємств області збирають урожай у надважких умовах. Цього року він більш-менш на минулорічному рівні. Але через аномальну спеку є деяке зниження. Радує, що аграрії не збираються виїжджати з області, релокувати підприємства, а планують залишатися і працювати в регіоні. Сподіваюсь, не підведе і погода, – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Раніше «Слобідський край» писав, скільки зерна нового врожаю вже зібрали аграрії у Великобурлуцькій громаді.