Співробітництво з Італією: оздоровлення дітей та допомога у відновленні Харківщини

23.05.2023 09:21 Влада

Угода про співробітництво у сферах промисловості, інфраструктури і транспорту, цифрових технологій, наукових досліджень та сільського господарства – таким став результат робочої поїздки голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко до Італійської Республіки. 

Минулого тижня під час робочої поїздки до Італії голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко підписала Угоду про співробітництво з регіоном Емілія-Романья. Документ передбачає співпрацю в різних сферах, а також надання Харківщині гуманітарної допомоги для подолання наслідків надзвичайних ситуацій та іншу підтримку. Зокрема, першими домовленостями, яких удалося досягти в рамках співпраці з італійськими партнерами, стали оздоровлення українських дітей та встановлення міцних бізнес-зв’язків.

Під час перебування в Італії Тетяна Єгорова-Луценко зустрілася з представниками Кабінету Президента, Департаменту привабливості, інтернаціоналізації та досліджень регіону Емілія-Романья, а також з директором Конфідустрії регіону Лукою Россі та представниками бізнес-кіл. Досягнуті домовленості про організацію зустрічі харківських та італійських підприємців.

Щодо дитячого відпочинку, то партнери запропонували виділити окреме приміщення на березі моря під літній табір для оздоровлення дітей з України.

– Починаємо відпрацьовувати алгоритм дій, щоб цей відпочинок відбувався на постійній основі, – зазначила очільниця облради.

Також під час зустрічі обговорили питання співпраці харківських та італійських вищих навчальних закладів.

2,5 мільйона євро – на підтримку українських біженців

Така сума була виділена минулого року на підтримку українців, які через війну тимчасово переселилися до регіону Емілія-Романья. Голова Харківської облради подякувала президенту Законодавчих зборів регіону Емілія-Романья Еммі Петітті та депутатам за те, що більшість з них підтримали окремий закон, на підставі якого ця допомога була виділена.

– Важливо було також отримати запевнення депутатів з приводу того, що в рамках цього закону кошти можуть бути спрямовані на відновлення Харківщини, – зауважила Тетяна Єгорова-Луценко.

Наразі італійська сторона чекає на відповідні проєкти. Далі буде вирішено, які з харківських ініціатив італійці готові фінансувати чи співфінансувати.

За підсумками робочої поїздки голова Харківської обласної ради підкреслила важливість співпраці з міжнародними партнерами в такий складний для України час.

– Я вдячна президенту регіонального уряду регіону Емілія-Романья Стефано Боначчіні та віце-президенту Барбарі Лорі за увагу до нашого регіону, – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Голова обласної ради також запросила італійських партнерів відвідати Харківщину.

Нагадаємо, депутати Харківської обласної ради на сесії 11 травня прийняли рішення про внесення вимушених переселенців до Програми соціального захисту, оптимізацію медичних закладів та звернення до Кабміну стосовно створення центрального органу виконавчої влади з питань прав дітей.

Також ми розповідали, що до відновлення Харківщини приєднаються нові міжнародні партнери. А у Польщі побачили потенціал відновлення громад Харківської області.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.