У Харківській області навчаються працювати з Реєстром збитків від російської агресії

03.07.2024 15:50 Влада
Зображення: rd4u.coe.int Зображення: rd4u.coe.int

Учасники зборів Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області ознайомилися з тим, як функціонує Реєстр збитків, завданих російською агресією проти України, та інші можливості отримання компенсації.

Про це медіа «Слобідський край» розповіла президентка Асоціації, голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко.

Вона повідомила, що керівники громад регіону отримали інформацію про Реєстр збитків, завданих російською агресією проти України. Також розглядалися інші моменти, як органи місцевого самоврядування можуть використовувати чинне законодавство, щоб отримати компенсацію за зруйноване чи ушкоджене внаслідок дій країни-агресорки нерухоме майно.

– Реєстр уже працює. Рада Європи взяла на себе ініціативу і займається цим питанням. Наразі керівники громад отримали від експертів необхідну інформацію про процедуру подачі заявки до Реєстру, – заявила Тетяна Єгорова-Луценко.

Як раніше повідомляв «Слобідський край», Тетяна Єгорова-Луценко, президентка Української асоціації районних та обласних рад, взяла участь у сесії щодо діяльності Реєстру збитків, завданих російською агресією проти України. Захід організовував Конгрес місцевих та регіональних влад Ради Європи. Там голова обласної ради запропонувала провести презентацію Реєстру в українських регіонах, залучивши органи місцевого самоврядування. Також вона звернула увагу на питання реєстрації майна, втраченого юридичними особами – органами місцевого самоврядування, бізнесом тощо.

Учасники зборів також розглянули питання управління відходами, що утворилися внаслідок російської військової агресії та інших надзвичайних ситуацій. 

Оперативні новини читайте в нашому Telegram