У Харківській області стартував проєкт на підтримку ментального здоров’я дітей

22.10.2024 13:50 Влада
Фото: Харківська обласна рада Фото: Харківська обласна рада

Перший захід соціального мистецького проєкту  «Обійми дитину», ініційованого обласною радою, відбувся у Харкові.

Як повідомила голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко, проєкт, що реалізується в рамках всеукраїнської програми «Ти як?», спрямований на підтримку ментального здоров’я дітей регіону.

– В рамках проєкту провели перший і наймасштабніший в Україні з початку війни захід. Участь взяли більше 300 дітей з громад регіону віком від 5 до 16 років. Вони отримали заохочувальні солодкі призи та іграшки. Головна мета – створювати комфортні умови для творчого розвитку та психологічного здоров’я малечі, – зазначила Тетяна Єгорова-Луценко.

Керівниця обласної ради розповіла, що для дітей, які приїхали з громад Харківської області, працювали аніматори, були організовані майстер-класи, конкурси, театральні вистави, концертна програма.

У ході заходу було проведено нагородження переможців обласного фестивалю-конкурсу образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва «Розквітне Україна!». Призерам вручили сертифікати на суму від 2 до 5 тисяч гривень на придбання матеріалів для творчості.

Проєкт «Обійми дитину» Тетяна Єгорова-Луценко називає чудовим прикладом того, як через мистецтво можна розвивати та ментально підтримати маленьких жителів регіону в умовах воєнного стану.

– Заходами проєкту плануємо охопити якомога більшу кількість дітей, провести подібні свята у кожному районі області, а фестиваль зробити щорічним. Дякую за підтримку Харківській обласній військовій адміністрації, Харківськомуобласному палацу дитячої та юнацької творчості, Люботинському мистецькому ліцею «Дивосвіт», Обласному організаційно-методичному центру культури і мистецтва, Харківському театру для дітей та юнацтва, Національному аерокосмічному університету ім. М. Є. Жуковського «ХАІ», БФ «Обійми дитину», а також партнерам, які долучилися, – ТМ «Кулиничі», Харківській бісквітній фабриці «Бісквіт-шоколад», Благодійному фонду «Польща допомагає Україні». Окрема вдячність депутату обласної ради, голові постійної комісії з питань бюджету Людмилі Немикіній, – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

  • Всеукраїнська програма ментального здоров’я «Ти як?» – ініціатива першої леді Олени Зеленської, спрямована на розбудову якісної системи надання послуг у сфері психосоціальної підтримки та розвиток культури піклування про ментальне здоров’я.

Про те, що Савинська школа отримала копію скрипки Страдіварі «Слобідський край» повідомляв раніше.